пʼятниця, 13 жовтня 2023 р.

По "стежинкам здоров'я" ЗДО №166. Творча зустріч.

 По "стежинкам здоров'я" ЗДО №166
Приємне, пізнавальне, надихаюче  спілкування під час творчої зустрічі та обміну думками
 з Вахняк Надією Вікторівною,
куратором міського семінару
 "Еколого-професійний світогляд педагогів як шлях до екологічної компетентності дитини"
Обговорили питання формування екологічної компетентності дітей в умовах дистанційного навчання, вплив еколого-професійного світогляду педагогів на формування особистості дитини. Окреслили інноваційні підходи методичної роботи щодо формування еколого-професійного світогляду всіх учасників освітнього процесу.

Схвалили орієнтовні питання семінару.

ТЕМА «Еколого-професійний світоголяд педагогів як шлях до екологічної компетентності дитини»

Педагогічний ЕКОХАБ в ЗДО №166 «Ракета»

Мета: сприяти формуванню у педагогічних працівників еколого-професійного світогляду через традиційні та інноваційні форми роботи; професійної компетентності щодо формування екологічної культури та партнерської взаємодії з учасниками освітнього процесу; розширити знання учасників семінару про основні трудові функції, професійні компетентності  педагогів за новим професійним стандартом Вихователь ЗДО; особливості використання традиційних та інноваційних інструментів у очному та дистанційному форматі щодо екологічної компетентності дитини.

Орієнтовний зміст навчання.

1.            Педагогічний ЕКОХАБ вЗДО №166 «Ракета». Презентація моделі екологічної освіти. 

2.       Екологічна складова в переліку трудових функцій та професійних компетентностей сучасного педагога.Професійний стандарт Вихователь закладу дошкільної освіти.

3.            Використання традиційних та інноваційних форм роботи щодо формування еколого-професійного світогляду педагогів. Інформаційно-комунікаційні технології в еколого-професійній діяльності. Емоційний інтелект та екологічна складова. Формування здатності до швидкого реагування на зміни, гнучкість, адаптативність та стресостійкість в сучасних умовах.

ЕКО ХАБ