пʼятниця, 24 листопада 2023 р.

Семінар -практикум "Кібербулінг - як захистити себе та дітей"

 Семінар -практикум "Кібербулінг - як захистити себе та дітей"

23.11.2023 практичним психологом було проведено семінар-практикум з теми "Кібербулінг - як захистити себе та дітей".

У період дії воєнного стану навчально-виховний процес відбувається майже виключно у медіапросторі, під час якого учасники виховного процесу використовують мережу "Інтернет" та різноманітні гаджети. На жаль, з таким феноменом як "насильство" можливо зіштовхнутись і постраждати від нього навіть в онлайн-просторі. Такий вид насильства ми називаємо "кібербулінг".



З педагогами ми обговорили цю нагальну тему, актуалізували знання, пов"язані з булінгом. Під час роботи у підгрупах розробили пам"ятки: "Профілактика кібербулінгу", "Поведінка педагога в ситуації булінгу", "Поведінка батьків, чиї діти постраждали від кібербулінгу", провели обговорення про існуючі міфи, пов"язані з булінгом та кібербулінгом.



Але, на щастя, ""всесвітня павутина" дає нам більше користі, аніж шкоди. Педагоги були ознайомлені з онлайн-застосунками та подкастами, які можуть бути корисними як дорослим, так і дітям. Такі застосунки протестовані та схвалені провідними психологами України і рекомендовані як допоміжна опція під час надання психологічної допомоги, під час самотерапії, з метою формування психологічної резильєнтності, самовдосконалення.





Більш детально на сторінці "Психологічний куточок" -